Skip links

“Ik kon ineens weer geweldig bewegen.”

Zwakke plek

Al een tijd was mijn SI-gewricht (in het bekken) een zwakke plek. Ik sportte veel en voelde het gewricht af en toe blokkeren. Halverwege vorig jaar werd de pijn steeds heviger, totdat ik dagelijks heel veel pijn had in mijn rechter onderrug, met uitstralingen naar de lies en tot aan de knie. Er waren momenten dat ik bijna niet op mijn rechterbeen kon staan; laat staan lopen. De pijn beperkte me enorm in mijn dagelijkse bezigheden.

Ik probeerde eerst fysiotherapie, maar dat hielp niet. Een goede vriendin raadde mij Chiropractie Stegeman aan. Ik had al zoveel positieve verhalen gehoord over chiropractie dat ik dat eens wilde proberen. Inmiddels ben ik zo’n vier maanden onder behandeling bij chiropractor Gina Petzer.

“De pijn beperkte me enorm in mijn dagelijkse bezigheden.”

Boven verwachting

Mijn eerste afspraak met Gina was heel prettig. Het eerste onderzoek was heel secuur en volledig. Er werd ruim de tijd genomen om uit te zoeken wat er aan de hand was. Het SI-gewricht bleek inderdaad geblokkeerd en leek een zenuw en een spier te beknellen, wat de pijn veroorzaakte. 

In eerste instantie ging het herstel heel snel. Na een week of drie kon ik alweer een half uur van en naar de praktijk lopen. Dat was boven verwachting snel. Vanaf eind januari kon ik ineens weer geweldig bewegen. Helaas heb ik het been in mijn enthousiasme flink overbelast en kreeg ik een terugval. Daarna duurde het wat langer voordat ik weer op het oude niveau was.

 

Snel en efficiënt

Gelukkig zijn de behandelingen bij Gina erg prettig. Ze blijft altijd goed uitleggen wat ze doet en waarom. Er wordt snel en efficiënt gewerkt, maar ondanks dat is er altijd tijd voor een praatje. Ondanks dat Gina nog niet heel lang in Nederland woont en werkt, spreekt ze heel goed Nederlands. Wat een ontzettend leuk, fijn mens is Gina!

Inmiddels gaat het heel goed, vergeleken bij hoe het was. De frequentie van de behandelingen is nu wat lager, om zo langzaam te kunnen gaan afbouwen. Ik loop heel veel en fiets af en toe. Ik voel soms nog wel een lichte pijn, maar er valt heel goed mee te leven. Voor mij is nu de grote uitdaging om naar mijn lichaam te leren luisteren om het niet opnieuw te overbelasten. En misschien toch wat meer te fietsen 😉

“Je wordt met aandacht voor het probleem
en de persoon behandeld.”

Het belangrijkste: resultaat

Ik ben zo enthousiast over Chiropractie Stegeman dat ik alle mensen in mijn omgeving die klachten hebben naar de praktijk probeer door te verwijzen. Je wordt er met aandacht voor het probleem en de persoon behandeld. Gina luistert enorm goed en legt heel goed uit. En het belangrijkste: resultaat. Ik ben hartstikke blij!

 

Sophie, 64