Skip links

“Na 13 jaar ben ik nu eindelijk pijnvrij!”

Leren leven met de pijn

Toen ik in 2010 ernstige rugklachten kreeg, bleken die te worden veroorzaakt door een hernia. Min of meer succesvol ging ik onder behandeling bij een manueel therapeut. Na enkele jaren kwamen de klachten terug en ging ik terug naar dezelfde therapeut. Dit keer hadden de behandelingen geen enkel effect. Ik zocht meer hulp, maar niets hielp – de pijn bleef. In de periode daarna legde ik mij neer bij de wetenschap dat ik maar met de pijn zou moeten leren leven. 

 

Een jaar of twee geleden veranderde echter de aard van de klachten: ik kreeg met name last van een diepe, borende pijn in mijn linkerbil. Ten gevolge van de hernia was mijn linkerbeen al iets minder krachtig dan rechts, maar nu kwam daar zo’n hevige pijn bij dat ik eigenlijk niet goed meer kon lopen. De enige vorm van beweging die ik nog pijnvrij kon blijven doen was fietsen. Een nieuwe gang naar de manueel therapeut liep op niets uit en ook een bezoek aan een osteopaat was een deceptie.

“Ik zocht hulp, maar niets hielp – de pijn bleef.”

Behandelplan

Toen ik begin dit jaar in de krant een artikel las over een chiropractor, nam ik de gok en maakte een afspraak bij Chiropractie Stegeman. Ik kon al binnen enkele dagen terecht bij praktijkeigenaar Kai Holm. Tijdens het eerste bezoek voerde zij een heel grondig, zeer professioneel onderzoek uit. Ze richtte zich niet alleen op het pijnlijke gebied, maar bekeek het hele lichaam. Aan de hand van een anatomische kaart legde ze vervolgens uit wat haar bevindingen waren en hoe het behandelplan eruit zou zien. Het geheel maakte op mij een bijzonder prettige, professionele indruk. 

 

De eerste behandeling, waarin de belangrijkste correcties werden gedaan, duurde een uur. De consulten daarna waren veel korter. Een paar weken lang was ik twee keer in de week bij Chiropractie Stegeman voor een korte behandeling, daarna wekelijks en vanaf nu waarschijnlijk nog wat minder frequent. In afwezigheid van Kai ben ik twee keer heel prettig behandeld door collega-chiropractor Gina. Bij haar ervaarde ik dezelfde kwaliteit en professionaliteit. Er had duidelijk een goede overdracht plaatsgevonden.

 

Verademing

Door de aard van de pijn moest er flink behandeld worden. Kai legde uit dat, door jarenlang compenseren, mijn hele lichaamshouding ‘pijnvermijdend’ was geworden. Na ongeveer 5 behandelingen begon de pijn af te nemen. En kort daarna was de pijn ineens volledig verdwenen, ook tijdens het doen van de voorgeschreven oefeningen. Wat een verademing! 

Sinds een paar weken ben ik volledig klachtenvrij. Die diepe, doffe, borende pijn die er altijd was, behalve op de fiets, is weg. En dat is heel duidelijk een resultaat van de behandeling, die heel adequaat inspeelde op de klacht. Het krachtverlies in het linkerbeen is blijvend, maar spierversterkende oefeningen helpen om dat deels op te vangen. Nu de pijn weg is, is daar veel beter mee om te gaan.

Die diepe, doffe, borende pijn die er altijd was, is weg. En dat is heel duidelijk het resultaat van de behandeling.

Pijnvrij

Ik zou iedereen een bezoek aan Chiropractie Stegeman aanraden. Sterker nog: dat heb ik al gedaan. Mijn vrouw heeft, door artrose, al heel lang last van haar rechterschouder. Doordat zij de arm jarenlang zo min mogelijk gebruikte is er een soort van frozen shoulder ontstaan. De artrose is natuurlijk niet meer te genezen, maar na enkele behandelingen door de chiropractor heeft mijn vrouw inmiddels wel weer veel meer beschikking over haar arm.

 

Al met al ben ik enorm enthousiast over mijn ervaring bij Chiropractie Stegeman. Na 13 jaar met klachten, ben ik nu in een tijdsbestek van een aantal weken volledig pijnvrij. Heerlijk!

 

Wim, 74 jaar